Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Unica fântână arteziană din Bălţi a fost renovată. Lucrările au costat circa trei milioane de lei

Unica fântână arteziană din municpiul Bălţi a fost renovată. Repornirea ei a fost aşteptată, ani la rând, de locuitorii oraşului, după ce o perioadă bună de timp a fost în paragină. Costul lucrărilor s-a ridicat la trei milioane de lei. O sumă nejustificat de mare spun localnicii, care aveau aşteptări mai mari de la noul aspect al fântânii.

Aşa arată acum fântâna arteziană din centrul municipiului Bălţi. Ani la rând, a fost lăsată de izbelişte. Acum, după câteva luni de reparaţii, a fost pusă din nou în funcţiune.
 
„Neavând altul, merge şi acesta. Dar noi am aşteptat altceva, mai modern.”
 
„Ne place, dar în Tiraspol e mult mai frumos.  După ce l-au făcut, nu au acoperit rosturile la faianţă. Vedem ce va fi mai departe.”
 
Pentru renovarea fântânii arteziene, autorităţile locale au alocat circa trei milioane de lei, o sumă exagerat de mare, spun localnicii.

„De 3 milioane de lei se putea şi altecva, nu doar simplu, fără schimbări. Renovat da, dar nu s-a schimbat mult.”
 
„Trei milioane, nu sunt 300 de mii. De aceea cred că suma este exagerată. Îmi imaginam o altă formă. Ce a fost, aşa a rămas. A fost renovat, vopsit, faianţă nouă, dar văzând în alte oraşe ce fântâni au, ne-am dorit ceva mai modern.”
 
Licitaţia pentru renovarea fântânii arteziene a avut loc în primăvara trecută. Iniţial, pentru reconstrucţie, s-au alocat din bugetul local un milion 650 de mii de lei. Ulterior, suma s-a dublat, practic.
 
Similare
RECOMANDĂRI