Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un plop bătrân de 50 de ani s-a prăbuşit, rănind o tânără şi avariind două maşini

Sursă de oxigen dar şi un real pericol public. Vorbim despre copacii bătrâni din Chişinău, care se prăbuşesc peste oameni, case şi maşini. Aşa s-a întâmplat şi pe strada Gheorghe Asachi, din sectorul Telecentru. Un plop de peste 25 de metri înălţime, bătrân de 50 de ani, a căzut, a rănit o tânără şi a avariat două maşini.

Incidentul s-a întâmplat în seara zilei de ieri. Din nefericire chiar atunci pe lângă copac a trecut o tânără, care a fost rănită.
 
„A căzut între crengi. A fost julită, era sânge, mă rog, era în şoc. Aţi văzut? Da, a venit salvarea şi a luat-o.”
 
Două automobile parcate în preajmă au fost avariate, acoperişurile au fost turtite iar unul dintre vehicule are parbrizul şi un far sparte. Astăzi lucrătorii de la Spaţii Verzi au venit să cureţe zona. S-a stabilit că plopul deşi avea frunzele verzi, era cu rădăcină putredă de asta şi s-a prăbuşit.
 
„Arborele căzut a rănit nu doar acea tânără şi a avariat grav maşina, dar a şi deteriorat ţevile de la Termoelectrica. Până specialiştii vor interveni, se scurge apa.”
 
Oamenii din zonă se tem că asemenea cazuri s-ar putea repeta. Daria Mămăliga trăieşte în zonă şi spune că sunt mulţi alţi copaci uscaţi. Deşi a făcut solicitări la Înteprinderea Spaţii Verzi pentru a-i tăia, nimeni nu a mai intervenit, susţine femeia.
 
„Doamne fereşte! Iaca un vânt să dea mai tare că chică copacul pe copii pe tot. Ori vorbim, ori nu vorbim ca Spaţii Verzi nu fac nimic. Vin oleacă taie, frezează şi se duc. Iaca aţi văzut ce am păţit acum?”
 
„Într-adevăr este periculos. De fiecare dată mă uit la aceşti copaci. Uitaţi-vă că este aici grădiniţă de copii şi ce copaci mari.”

„Foarte des se întâmplă şi ar trebui să îi taie la timp. Eu ţin minte aceşti copaci încă din anii ‘60.”
 
Contactat de TVR MOLDOVA, Sergiu Carp, şeful Întreprinderii Municipale Spaţii Verzi, nu a răspăuns la telefon pentru a comenta situaţia din sectorul Telecentru.
Similare
RECOMANDĂRI