Şantajau şi ameninţau cu moartea pentru a primi bani. Doi bărbaţi din Bălţi riscă să stea închişi şapte ani
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

Şantajau şi ameninţau cu moartea pentru a primi bani. Doi bărbaţi din Bălţi riscă să stea închişi şapte ani

Un bărbat în vârstă de 65 de ani, originar din Bălţi  a fost reţinut după ce a primit 15 mii de lei, bani estorcaţi  prin şantaj de la o persoană, sub un pretext inventat că ar avea o datorie de 5000 de euro. 

Oamenii legii au documentat  pe parcursul a trei luni, un grup de persoane, specializat în deposedarea victimelor de bunuri materiale şi mijloace băneşti, prin ameninţarea cu aplicarea violenţei fizice periculoase pentru viaţă şi sănătatea acestora, inclusiv şi ameninţarea cu moartea, precum şi că vor implica autorităţi din rândurile criminale.
  
Ca urmare a acţiunilor întreprinse,  au fost identificaţi doi bărbaţi de 36 şi 65 de ani, ambii originari din Bălţi. Aceştia, urmărind scopul obţinerii unui profit nejustificat, au cerut de la victimă 5000 de euro.
 
În cadrul cauzei penale, poliţiştii  au efectuat  percheziţii la domiciliile şi mijloacele de transport ale acestora, unde au fost  depistaţi şi ridicaţi 15 000 lei estorcaţi de la victimă, recipise, telefoane mobile, cartele SIM şi alte bunuri ce prezintă interes pentru cauză. 
  
La data de 10 decembrie, unul dintre suspecţi a fost reţinut, iar în privinţa altora investigaţiile continuă. De asemenea, se întreprind acţiuni  în vederea stabilirii altor victime ce au avut de suferit în urma acţiunilor ilegale ale suspecţilor.
  
Ulterior persoana reţinută a fost pusă sub învinuire în baza art. 189  alin. (2) lit.b) şi d) din Codul penal  al RM şi înaintate demersuri cu propuneri de aplicare a măsurii preventive – arestul preventiv.
 
În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.

Similare
RECOMANDĂRI