Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O campanie de informare asupra tuberculozei se va desfăşura până la sfârşitul lunii noiembrie în Bălţi

Ce este tuberculoza, cum poate fi prevenită şi tratată? Despre asta au discutat elevii mai multor şcoli din Bălţi, în cadrul unei campaniei de informare lansată de voluntarii organizaţiei „Speranţa Terrei”. Pentru a captiva atenţia elevilor, voluntarii au venit cu mesaje video şi jocuri interactive.

Tuberculoza nu mai este o boală a săracilor sau a puşcăriaşilor, aşa cum se credea în popor. Maladia afectează zilnic zeci de oameni din întreaga lume, indiferent de vârstă şi statut, iar Republica Moldova este una dintre fruntaşe la capitolul îmbolnăvirii în rândul ţărilor Europene.

„Din păcate, incidenţa TBC-ului este mare la Bălţi şi în Moldova/Am considerat că este o problemă ce trebuie discutată şi tinerii informaţi că este o epidemie care există”, a spus Irina Mitruc, voluntar la Asociaţia „Speranţa Terrei”.

În cadrul orei informative, elevii au aflat povestea lui Sorin, un tânăr care doi ani a luptat cu tuberculoza. Prin exemplul lui, voluntarii le-au vorbit tinerilor despre importanţa cunoaşterii simptomelor şi despre obligaţia de a merge la timp, la medic.

„Tinerii atrag mai bine atenţia la ce se vorbeşte în jur decât în mass-media. Vor transmite informaţia si vor şti cum să combată TBC şi să duca un mod activ de viaţă”, a spus pavel Chisaru, voluntar în cadrul campaniei.

Campania de informare se va desfăşura până la sfârşitul lunii noiembrie în toate instituţiile preunivestiare din Bălţi.
 
Similare
RECOMANDĂRI