Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Într-un an deschisă, în altul închisă. Şcoala din satul Ţepilova, raionul Soroca, are din nou lacăt la poartă

Într-un an deschisă, în altul închisă. Vorbim de şcoala din satul Ţepilova, raionul Soroca, care din cauza neînţelegerilor la nivelul autorităţilor, ba a fost inchisa, ba a fost deschisa. În acest an, s-a decis, totuşi, închiderea şcoalii, iar cei 11 elevi care învăţau acolo sunt transportaţi la un liceu din Soroca.  

Este aproape ora 8, iar copiii se grăbesc la ore. Anul trecut, aceşti 11 elevi îşi făceau studiile în localitatea natală. Din acest an, însă, învaţă la Liceul Ion Creangă din Soroca, după ce autorităţile au decis să le închidă şcoala.
 
Ani la rând autorităţile, dar şi părinţii, s-au opus închiderii acestei şcoli. Asta chiar dacă instituţia activa cu un singur profesor.
 
Părerile consilierilor locali cu privire la şcoala din Ţepilova au fost împărţite, ani la rând. Deşi numărul elevilor era tot mai mic, unitatea de invatamant nu a fost închisă. Mai mult, erau alocaţi bani pentru intreţinerea instituţiei. Doar anul trecut s-au cheltuit peste 700 de mii de lei.
 
În prezent, în raionul Soroca funcţionează 10 şcoli cu un număr mic de elevi. Cei mai puţini sunt la şcoala primară din satul Sobri, unde învaţă doar 7 copii.
Similare
RECOMANDĂRI