Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Două tinere italience vor desfăşura acţiuni de voluntariat în Republica Moldova

Pe plan global, voluntariatul a cunoscut, în ultimul timp, o ascensiune rapidă în domenii diverse. Astfel de acţiuni ne îndeamnă să socializăm mai mult şi să-i ajutăm pe semenii noştri, dând dovadă de compasiune, înţelegere şi dragoste. Recent, în Republica Moldova, au ajuns două fete din Italia care vor desfăşura acţiuni de caritate la Misiunea Socială Diaconia.

Giulia Prato nu ştia prea multe despre Republica Moldova, înainte să ajungă aici. Dar este tentată să o descopere, în toată perioada cât va sta pe plaiurile basarabene.
 
„Am organizat diverse activităţi aici, în centrul Diaconia, apoi am întâlnit alţi voluntari care ne-au prezentat oraşul. Am văzut locurile de bază din Chişinău: parcuri, monumente principale, dar mai sunt încă multe de descoperit. Abia ne adaptăm, ca să ne orientăm mai bine cu troleibuzele şi maxi-taxiurile”, a spus Giulia Prato.

Până să vină în Republica Moldova, Giulia a făcut voluntariat în România.
 
„Prima mea experienţă de voluntariat peste hotare a fost la Craiova, timp de şase luni. Am activat alături de un alt voluntar din Italia, cu doi din Spania şi unul din Turcia. După ore, făceam diverse activităţi de voluntariat cu adolescenţii. Încercam, de exemplu, să-i implicăm în jocuri cu copii mai mici sau să-i susţinem în grija faţă de persoane cu dizabilităţi, mai puţin norocoase. Am luat lecţii de limba română în România şi voi continua s-o fac şi în Republica Moldova. Încă nu sunt pregătită pentru a vorbi bine. Înţeleg o parte din cuvinte, dar sunt un pic blocată în exprimare. ” a declarat Giulia Prato.

Din 2005, Diaconia este acreditată de guvernul italian ca organizaţie-gazdă. Astfel, prin acest parteneriat civil, anual, în Republica Moldova vin tineri din Italia pentru a se implica în diverse proiecte de voluntariat şi pentru a dărui din experienţa lor profesională şi de viaţă.

Giulia va participa la acţiunile de caritate din cadrul Misiunii Sociale Diaconia timp de un an.
 
Similare
RECOMANDĂRI