Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Beneficiarii sprijinului financiar unic îşi pot ridica banii pe parcursul întregului an

Beneficiarii sprijinului financiar unic, în valoare de 700 de lei, îşi pot ridica banii pe parcursul întregului an de la oficiul poştal în raza căruia locuiesc sau de la ghişeele băncilor comerciale. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu. Potrivit oficialului, de la 1 ianuarie şi până acum peste 525 de mii de persoane au luat, deja, acest ajutor.

Sprijinul financiar unic, în valoare de 700 de lei, este acordat tuturor persoanelor cu venituri mai mici de 2.000 de lei lunar.
 
„Au primit suportul financiar 525 de mii de persoane vârstnice, cu dizabilităţi, inclusiv este vorba de beneficarii de pensii de urmaşi”, a spus VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale
 
Ajutorul social poate fi ridicat, de pe 1 ianuarie, de la ghişeele oficiilor poştale sau ale băncilor comerciale.
 
„Vreau să asigur absolut toţi beneficiarii de acest suport că au posibilitatea pe parcursul anului 2020 să ridice suportul financiar prin intermediul operatorului de plată pe care îl au şi nu este nevoie să depună o cerere suplimentară ca să beneficieze de această prestaţie socială”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.
 
De asemenea, persoanele cu venituri mai mici de 2.000 de lei pot cere şi ajutorul social pentru perioada rece a anului, în valoare de 500 de lei. De acest sprijin au beneficiat, deja, peste 180 de mii de familii.

„Considerăm că această cifră va creşte pentru că începând cu 1 ianuarie 2020 a fost majorat pragul veniturilor care dau dreptul persoanelor să se califice pentru ajutor pe perioada rece a anului”, a precizat Viorica Dumbrăveanu.
 
AJUTOARE SOCIALE DE LA STAT
 
Beneficiari sprijin unic, 700 de lei – 525 de mii persoane
 
Beneficiari sprijin pentru perioada rece, 500 de lei – 181 mii de familii
 
Potrivit Casei Naţionale de Asigurări Sociale, beneficiarii sprijinului financiar acordat pentru perioada rece a anului sunt identificaţi de structurile teritoriale de asistenţă socială.
 
Similare
RECOMANDĂRI