Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Adăpostul pentru câinii fără stăpân, amenajat în pădurea de la Petricani, din Chişinău, a devenit neîncăpător

Adăpostul pentru câinii fără străpân, amenajat în pădurea de la Petricani, din Chişinău, a devenit neîncăpător. Animalele stau înghesuite, iar cei care au grijă de ele cer ajutor din partea autorităţilor. Este nevoie de un teren mai mare pentru construirea unui azil nou. Primăria susţine că adăpostul este privat şi nu poate oferi ajutor. Asta în timp ce sute de câini fără stăpân stau pe străzile Chişinăului.

La adăpostul din pădurea de la Petricani sunt în jur de 400 de câini fără srăpân. Spaţiul a devenit prea mic iar voluntarii care au grijă de ei sunt nevoiţi să construiască cuşti şi în afara centrului. 

Cetăţenii aduc în fiecare zi animale fără stăpân, prinse pe străzile oraşului.
 
Condiţiile la adăpost nu sunt printre cele mai bune. Apicultorii care au stupi la doar câţiva metri distanţă, vor ca centru ce ocroteşte câinii să fie mutat.

Viceprimarul Victor Chironda spune că adăpostul este unul privat, iar primăria nu poate, conform legii, să le ofere ajutor. Cererea pentru teren trebuie adresată consiliului municipal.  

Consiliul Municipal va discuta problema la şedinţa din 20 februarie. Până atunci, cei care au grijă de animale cer sprijinul cetăţenilor, cu hrană sau bani, pentru a putea continua activitatea.
Similare
RECOMANDĂRI