Un investitor italian intenţionează să-şi lărgească afacerea în R. Moldova
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Un investitor italian intenţionează să-şi lărgească afacerea în R. Moldova

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întâlnire cu investitorul italian, dl. Carlo Arturo Garuzzo, specializat în domeniul producerii energiei regenerabile. La şedinţă a participat şi dna. Valeria Biagiotti, Ambasadorul Italiei în Republica Moldova.

În debutul şedinţei, premierul a menţionat că atragerea investiţiilor în modernizarea ţării şi crearea locurilor de muncă este o prioritate pentru Executiv şi a asigurat că investitorii vor fi susţinuţi la toate etapele de creare şi gestionare a afacerilor.

Excelenţa Sa l-a prezentat pe dl. Garuzzo drept un ivestitor italian relevant şi a menţionat că Ambasada Italiei îl va susţine în toate proiectele iniţiate în Moldova.

Dl. Garuzzo a prezentat compania sa specializată în construcţia şi gestionarea parcurilor de panouri fotovoltaice drept un grup cu filiale în Italia, Marea Britanie şi Turcia, iar de curând şi în Moldova. În 2018, compania a pus în funcţiune în ţara noastră cel mai mare parc de panouri fotovoltaice şi, în prezent, este unul din cei mai mari producători de energie regenerabilă. Investitorul a caracterizat RM ca o ţară potrivită pentru producerea energiei solare şi a anunţat premierul despre intenţia de a lărgi considerabil afacerea în regiune. Inclusiv, investitorul a menţionat intenţia de a educa pe platforma Universităţii Tehnice specialiştii necesari în inginerie.

Şeful Executivului i-a mulţumit pentru curajul de a investi în Republica Moldova, în pofida cunoaşterii despre unele disfuncţii existente şi l-a asigurat de susţinere deplină.

„Vom discuta cu Ministerul Economiei şi Infrastructurii şi cu alte autorităţi publice responsabile, pentru a elimina impedimentele în construirea şi dezvoltarea iniţiativelor Dvs. investiţionale”, a menţionat premierul.

Similare
RECOMANDĂRI