Proiectul de lege privind modificarea Legii Concurenţei a fost  înregistrat în Parlament
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Proiectul de lege privind modificarea Legii Concurenţei a fost înregistrat în Parlament

Un proiect de lege prin care se propune modificarea mai multor prevederi din Legea Concurenţei a fost înregistrat la secretariatul Parlamentului. Prin acest proiect se instituie obligaţia Consiliului Concurenţei de a interveni şi a soluţiona înţelegerile de cartel.

Despre aceasta a anunţat preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, Sergiu Litvinenco, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit lui Sergiu Litvinenco, prin acest proiect se instituie obligaţia Consiliului Concurenţei de a interveni şi a soluţiona înţelegerile de cartel. „Sunt stabilite reguli foarte concrete cu referire la concentrarea economică în domeniul publicităţii mass-media, concomitent cu obligaţia Consiliului Concurenţei de a interveni atunci când este semnalată o problemă, inclusiv cu obligaţia de a interveni din oficiu pentru a face faţă interesului cerinţelor publicului”, a spus Sergiu Litvinenco.

Prin acest proiect, legislatorii îşi propun să interzică acordurile anticoncurenţiale care au ca efect îngrădirea pluralismului mediatic. De asemenea, proiectul prevede instituirea unor cerinţe speciale privind concentrările economice în domeniul publicităţii mass-media, dar şi instituirea unor cerinţe speciale de examinare a presupuselor cauze de încălcare a legislaţiei concurenţiale în domeniul mass-media.
 

Similare
RECOMANDĂRI