Preşedintele Klaus Iohannis retrage decoraţiile tuturor condamnaţilor penal, inclusiv fostului premier Adrian Năstase
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele Klaus Iohannis retrage decoraţiile tuturor condamnaţilor penal, inclusiv fostului premier Adrian Năstase

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că a decis să retragă toate decoraţiile tuturor celor care au condamnări penale, inclusiv a fostului premier Adrian Năstase, acţiunea urmând să fie finalizată în scurt timp.

Întrebat dacă ia în calcul retragerea decoraţiei lui Adrian Năstase, Iohannis a răspuns: „Da. Pot să spun chiar că am decis să retrag toate decoraţiile tuturor celor care au condamnări penale şi se încadrează în prevederile legii care prevede procedură de retragere a ordinelor naţionale. Am demarat efectiv această acţiune şi ea va fi finalizată în foarte scurt timp şi veţi primi lista decretelor prin care retrag aceste ordine”.

Declaraţia vine după ce prezenţa lui Adrian Năstase la recepţia de Ziua Naţională a României de la Cotroceni a fost criticată.

Năstase a fost invitat în baza faptului că a fost decorat cu ordinul Steaua României în grad de Mare Cruce, în 2002, iar legislaţia prevede că cei care au primit o astfel de decoraţie sunt invitaţi la recepţiile de 1 Decembrie.

Pe de altă parte, legislaţia prevede că decoraţia poate fi retrasă în urma unei condamnări la închisoare cu executare.

Similare
RECOMANDĂRI