Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PD ar putea coaliza cu ACUM pentru a da jos PSRM-ul? Ce spun reprezentanţii PD, PPDA şi PAS

„Niciodată să nu spui niciodată”, astfel răspund reprezentanţii Partidului Democrat şi ai blocului ACUM, invitaţi în platoul emisiunii Punctul pe AZi, la întrebarea dacă ar putea coaliza PD şi ACUM pentru a da jos PSRM-ul de la guvernare.  

„Asta depinde de anumite circumstanţe care se pot produce acolo. Ei au spus că nu susţin acest Guvern necondiţionat. Mai sunt anumite lucruri, situaţia nu este uniformă, sunt mai multe necunoscute, dar teoretic, orice este posibil. S-ar putea întâmpla ca, dacă Dodon va face în continuare lucruri care atentează la securitatea R. Moldova, cu aeroportul, cu construcţia unui aeroport militar nu ştiu unde, cu Transnistria, cu armata a 14-a şi cu alte lucruri care clar sunt atentate la securitatea naţională, sunt sigur că într-o bună zi s-ar putea să se schimbe orice configuraţie în Parlament”, a declarat deputatul PPDA Vasile Năstase.

„Politica este arta posibilului şi arta compromisului. Dacă întrebaţi la începutul lunii iunie reprezentanţii socialiştilor şi ai blocului ACUM dacă există o cât de mică posibilitate, nimeni nu credea că putea să existe o coaliţie între PSRM. Iată că ea s-a întâmplat, în anumite condiţii”, a spus deputata PD Monica Babuc.

 „Anul ăsta este un an electoral. Noi am obţinut prima etapă: din politic a plecat Plahotniuc. Sunt alegerile prezidenţiale, pentru noi este foarte important să-l plecăm şi pe Dodon ca Republica Moldova să intre pe făgaşul democraţiei”, spune deputatul PAS Lilian Carp.
 
Similare
RECOMANDĂRI