Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Comisia de profil a amânat concursul pentru ocuparea funcţiei de director ANRE

Concursul privind ocuparea funcţiei de director al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică a fost amânat. În timp ce preşedintele comisiei care organizează selecţia spune că mai are nevoie de timp pentru a verifica integritatea candidaţilor admişi, opoziţia parlamentară spune că, de fapt, coaliţia majoritară PSRM-ACUM vrea să-şi numească propriul canidat la ANRE şi-i oferă timp pentru a se pregăti suplimentar pentru interviu.

La concursul organizat de comisia economie, buget şi finanţe privind ocuparea funcţiei de director al consiliului de administraţie ANRE, la proba interviului au fost admise 2 persoane, Iacov Timciuc şi Lilian Barcaru. Preşedintele comisiei de concurs spune că evaluarea celor doi a fost amânată pentru că membrii comisiei au nevoie de timp pentru a le vefrifica minuţios dosarele.

De cealată parte, opoziţia parlamentară spune că alianţa PSRM-ACUM îşi doreşte în funcţia de director ANRE o persoana obedienta actualei guvernări.

Această majoritate deja a discreditat toate concursurile posibile şi imposibile. Iată că şi concursul ANRE a fost torpilat. Deoarece a fost amânat fără niciun fel de motiv. Au fost epate de preselectare, concursul trebuia desfăşurat, dar cred că concursul a fost amânat pentru că persoana care trebuia să câştige nu a depus dosarul.
 
Potrivit Legii cu privire la energetică, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de administraţie format din 5 directori. Membrii Consiliului de administraţie al ANRE sunt numiţi prin hotărâre Parlament pentru un mandat de şase ani.
 
RREPORTER ILEANA PÎRGARU
IImagine Vadim Druţă
 
Similare
RECOMANDĂRI