Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Replica celor trei foşti angajaţi ai Trupelor de Carabinieri, acuzaţi că au  aderat la o structură paramilitară separatistă din Ucraina

Cei trei foşti angajaţi ai Trupelor de Carabinieri, acuzaţi că au încălcat grav legea şi au aderat la o structură paramilitară separatistă din Ucraina, dezmint aceste informaţii şi spun că au fost învinuiţi pe nedrept. Ei recunosc legătura cu o organizaţia căzăcească din Ucraina, dar spun că sunt numai observatori.

„Suntem observatorii ai acestei organizaţii deoarece este dreptul nostru personal şi liberal pentru a fi membri a organizaţiei internaţionale conforma acestui statul al veteranilor şi pentru că avem rude apropiate în Ucraina", a spus MIHAIL GARABOVSCHI, veteran.
 
În mai multe fotografii, veteranii apar având grade de generali, nerecunoscute de autorităţile de la Chişinău. Ei spun că le-au purtat simbolic şi că nu vor face asta pe teritoriul Republicii Moldova.
 
„Noi în seara acea am vrut să le arătăm cum arată ele însă nicidecum nu a fost scopul ca ele să fie pe ţinuta noastră pe teritoriul Republicii Moldova pentru că nu ne dă dreptul regulamentele militare şi legislaţia Republicii Moldova”, a declarat MIHAIL GARABOVSCHII.

„S-au legat de ţinuta neagră, ţinuta nagră e şi la căzăcime acolo asta nu are un alegată cu alta, da purt şi simplu eu au văzut că noi singur încă nu am reuşit să ne clarificăm ce se întâmplă şi la ţinuta aceea am pus epoleţii”, a spus VASILE SEVERIN, veteran.
 
Potrivit ofiţerului de presă al Inspectoratului General de Carabinieri, Alexandru Bejan, purtarea unor grade militare nerecunoscute de autorităţile Republicii Moldova este o încălcare gravă a legii. În plus, ordinele sau gradele militare nu pot fi folosite simbolic. Şi în privinţa caracterului separatist al organizaţiei de cazaci din Ucraina, vetranii au respins toate acuzaţiile aduse.
 
„Principalele scopuri ale acestei organizaţii sunt următoarele, renaşterea tradiţiilor şi obiceiurilor importante, întărirea principiilor democratice susţinea veteranilor din punct de vedere organizaţional”, a declarat MIHAIL GARABOVSCHII.
 
Ofiţerii în rezervă au negat şi participarea acestor forţe paramilitare în războiul de pe Nistru, de partea autorităţilor separatiste.

Însă portalul din regiunea transnistreană, afiliat regimului de la Tiraspol, elogiază trupele de cazaci din această organizaţie pentru lupta remarcabilă împotriva aşa-zisei agresiuni din partea Republicii Moldova.

Semnalul de alarmă în privinţa acestor foşti ofiţeri a fost tras de veteranii Asociaţiei Tiras-Tighina şi de generalul-maior de poliţie Victor Catan, fost ministru de Interne, care au spus că aceste practici sunt un pericol pentru securitatea statului. Ministerul Afacerilor Interne s-a autosesizat în acest caz dar nu poate face foarte multe, fiind vorba de ofiţeri în rezervă.
 
 
Similare
RECOMANDĂRI