Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Casa de Cultură din Hânceşti a fost renovată cu sprijinul Primăriei Sectorului 6, Bucureşti

Casa de Cultură raională din Hânceşti îşi trăieşte a doua tinereţe. Clădirea, inaugurată astăzi, a fost reabilitată cu sprijinul financiar al Primăriei Sectorului 6 din municipiul Bucureşti. Lucrările de renovare au durat aproape un an. La eveniment au participat şi oficiali din România.

Casa de Cultură a fost dată în exploatare în anii '60 aşa că renovarea clădirii era absolut necesară.
 
Corina Gamurari, reporter TVR MOLDOVA: „În perioada noiembrie 2018 – octombrie 2019 au fost efectuate un şir de lucrări de renovare aici la Casa de Cultură din Hânceşti. A fost reparată şi iluminată faţada clădirii, au fost renovate treptele şi a fost construită o zonă pentru accesul persoanelor cu nevoi speciale.”
 
Anatolie Chetraru, preşedinte, raionul Hânceşti: „Au fost reparate sala de festivităţi, amenajată din toate punctele de vedere, cu fotolii noi, pardoseala, a fost schimbată foarte mult cee ce priveşte căptuşeala pereţilor din afară. Astăzi sala, şi în genere, Casa de Cultură raională arată ca un obiectiv nou.”
 
Între Primăria Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti şi raionul Hânceşti a fost semnat un accord de cooperare, datorită căruia au fost iniţiate mai multe proiecte comune, printre care şi renovarea Casei de Cultură.
 
Gabriel Mutu, primar, Sectorul 6, Bucureşti: „Este rodul înfrăţirii dintre cele două entităţi administrative-teritoriale: raionul Hâncesti cu Consiliul Local Sector 6 şi este exemplul că noi, românii, atunci când vine vorba despre Republica Moldova şi despre moldoveni, gândim cu sufletul şi cel mai uşor să aduci înapoi cele două popoare şi să fie în aceeaşi gândire este s-o faci prin cultură.”
 
Casa de Cultură din Hânceşti este principalul obiectiv cultural-artistic din raion. Este locul de unde şi-au început cariera multe nume sonore din cultura naţională. Scena acestui edificiu găzduieşte concerte memorabile, inclusiv la nivel national şi trasfronatalier, promovând, astfel, si tinerele talente.
 
Ghenadie Buza, deputat, Parlamentul Republicii Moldova: „De ce casa de cultură? Deoarece vreau să vă zic că oamenii de peste Prut şi noi, care trăim aici, avem aceeaşi cultură, vorbi acelaşi grai, avem aceleaşi obiceiuri şi asta o să ne lege cât mai strans ca istoria noastră să n-o uităm că suntem un neam şi, într-adevăr suntem fraţi.”
 
Locuitorii raionului sunt încântaţi de renovarea acestui templu al culturii.
 
„Va fi foarte interesant, vor fi multe surprize pentru noi, ne bucurăm pentru tot ce se întâmplă în oraşul nostru.”

„Acum s-a amenajat, iată şi trotuarul, şi totul e făcut, e minunat, aşa că tineret avem, vin, se ocupă cu fel de fel, şi cu dansurile, şi cu cântările. Avem aşa o bucurie în suflet, într-adevăr, că vedem că se fac lucruri frumoase şi bune în zilele de astăzi.”
 
Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la 255.500 de euro. Consiliul Local al Sectorului 6, Municipiul Bucureşti a oferit 200 de mii de euro. Restul banilor au fost alocaţi de Cosiliul Raional Hânceşti.
 
Similare
RECOMANDĂRI