Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autorităţile guvernamentale cred că primaria Chişinău este vinovată de starea în care se află râul Bîc

Albia râului Bîc a devenit o toaletă publică şi doar primăria Chişinău poarta intreaga vina pentru aceasta situatie. Declaratia, deosebit de dura, a fost facuta de secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, in timpul şedinţei de astăzi a municipalităţii. Acesta i-a luat la rost pe funcţionari că nu impun legislaţia de mediu, atât locuitorilor cât şi agenţilor economici. Primăria Chişinău are la dispoziţie o lună sa vina cu soluţii reale pentru a proteja râul Bîc, în caz contrar vor fi aplicate amenzi.

Iuliana Cantaragiu a venit neinvitată la şedinţa primăriei pentru că a rămas îngrozită de starea de degradare a râului Bîc, după ce a participat la o acţiune de salubrizare.
 
 Tot in apropierea raului sunt staţionate zeci de maşini din care se vând ilegal materiale de construcţie. Până vor interveni inspectorii fiscali, autorităţile guvernamentale cer să fie creat un spaţiu special pentru o piaţă a materialelor de construcţie.
 
Ideea a fost, însă, imediat criticată de unii funcţionari ai municipalitatii.
 
Primarul interimar a dat asigurări că reprezentanti ai municipalitatii vor merge la ministerul de profil şi vor propune o foaie de parcurs pentru a remedia situaţia ecologică catastrofală a raului care trece prin Chisinau.
 
Autorităţile guvernamentale au anunţat că, în cazul în care nu se vor lua măsuri, Inspectoratul pentru Protecţia Mediului va aplica amenzi municipalităţii.
Similare
RECOMANDĂRI